KCS Geschiedenis KCS Geschiedenis

De geschiedenis van KCS

Oprichting

KCS staat voor Kolff Computer Supplies en is in 1984 opgericht door Dhr. Krijn Kolff. Kenmerkende computers in de jaren 80 waren de Commodore 64 en de Commodore Amiga. KCS heeft in deze periode geheel zelfstandig diverse vooruitstrevende producten voor deze computers ontwikkeld, waaronder:
  • KCS Speedsaver
  • Power Cartridge (het bekende rode kastje van de Commodore 64)
  • Power PC-Board (voor de Amiga computer)

Met name de Commodore-uitbreidingen bleken een doorslaand succes. Alleen al in de Benelux zijn er honderdduizenden van verkocht.

Evolutie

Naast het ontwikkelen van deze succesvolle productrange is KCS deze producten zelf gaan assembleren. Parallel daaraan opende KCS haar deuren voor klantspecifieke elektronica-productontwikkeling en de assemblage van deze producten. Ook deze strategie bleek zeer succesvol en al gauw groeide KCS uit tot een volwaardig elektronica-assemblage bedrijf waarbij kennis binnen het gehele traject van productontwikkeling is opgedaan en behouden.

Eigen productlijn

Na het computertijdperk van de Commodore en de Amiga is KCS met de tijd meegegaan.
In 2003 heeft KCS een eigen productlijn van geavanceerde Track & Trace navigatie modulen ontwikkeld, genaamd TraceME. Deze wereldwijd succesvolle productlijn is hét voorbeeld van onze kennis en ervaring op het gebied van elektronica productontwikkeling.
Tot op de dag van vandaag volgen wij technische ontwikkelingen op de voet en worden strategische algoritmes ontwikkeld om onze navigatieproducten onderscheidend te houden.

KCS-Team

De successen van KCS worden mogelijk gemaakt door ondernemerschap en de juiste mensen. Het KCS-team bestaat uit zeer gemotiveerde jonge en íets oudere mensen met ruime kennis van elektronica-assemblage en -ontwikkeling. Een aantal teamleden zijn al meer dan 15 jaar, en sommigen zelfs meer dan 25 jaar, de drijvende kracht achter KCS.

Huisvesting

KCS is gevestigd in een karakteristiek havenpand in de historische binnenstad van Dordrecht. De nijverheid van de tijden van weleer vindt nog immer plaats achter de deur van Kuipershaven nummer 22, alleen nu in een modern jasje gestoken.
kcs
KCS is in 1984 opgericht en is gevestigd in een historisch havenpand te Dordrecht.


KCS Power Cartridge.

EnglishView this page in English