Release AMIGA documentaire op DVD en Blu-ray.

Bent u reeds in het bezit van de allernieuwste smartphone, of de meest geavanceerde en grafisch  krachtigste PC voor de echte fanatieke gamers? Jaar na jaar maakt de wereld kennis van wéér een volgende revolutie binnen de computertechnologie, waarbij nóg meer gebruikersgemak en nóg meer nieuwe mogelijkheden worden geïntroduceerd.

Voor de meeste mensen is dit heel normaal, maar realiseert u zich wel eens dat het nog niet eens zo heel lang geleden is dat nog bijna niemand thuis over een PC beschikte? Daarom neemt KCS u graag een stukje mee terug in de tijd van toen.

In de jaren tachtig zorgden de Commodore 64 en de AMIGA voor een doorbraak in het computertijdperk. In het bedrijfsleven waren computers van o.a. IBM reeds operatief, maar in de meeste huishoudens was het digitale tijdperk nog niet eens aangebroken. De Commodore 64 en de AMIGA stelden de mensen in staat om een betaalbare computer voor thuisgebruik te bezitten, waarmee een wereld vol nieuwe mogelijkheden werd geopend, zoals computerspelletjes en diverse administratieve computerprogramma’s.

KCS te Dordrecht heeft een rijke geschiedenis als hardware ontwikkelaar en producent van Commodore en AMIGA producten, zoals:

  • KCS Speedsaver
  • KCS Power Cartridge (Het bekende rode kastje van de Commodore 64, welke eind jaren tachtig door de TROS (Nederlandse televisie omroep) is bekroond met een trofee en is uitgereikt door TV- en radiopresentator Ivo Niehe).
  • KCS Power PC-Board (voor de AMIGA computer)


Over deze computerrevolutie is door Nicola en Anthony Caulfield een documentaire gemaakt, welke inmiddels wereldwijd is verschenen op DVD en Blu-ray. Onderstaand enkele fragmenten uit deze documentaire, waarbij KCS en de door KCS ontworpen en enkele door KCS geproduceerde producten naar voren komen.

De volledige video van ca. 2,5 uur lang is te bestellen op http://www.frombedroomstobillions.com/shop

Als executive producer wenst KCS u veel nostalgisch kijkplezier.


EnglishView this page in English